T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / SÖKE - Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Projelerimiz ve Protokollerimiz

Okulumuzdaki  alanlar içindeki dallarda eğitim öğretim faaliyetini en iyi şekilde sürdürmeye çalışmakta ve  çeşitli proje yarışmalarına katılarak başarılar elde etmiştir.

Başarılarımız

Okulumuzdaki  alanlar içindeki dallarda eğitim öğretim faaliyetini en iyi şekilde sürdürmeye çalışmakta ve  çeşitli proje yarışmalarına katılarak başarılar elde etmiştir. MEB Proje Tabanlı Beceri yarışmalarında her defasında okulumuz İl birinciliği kazanmış ve 2006 ,2007, 2009 yıllarında Bölge birincilikleri elde etmiştir. Ayrıca AB projeleri kapsamında 12 öğrenci ve 2 öğretmeni ile Çek Cumhuriyeti ve Almanya da Elektronik eğitimi ile ilgili incelemelerde bulunmuştur. 2014-2015 Yarıyıl tatilinde okulumuz  Elektrik-Elektronik alanı idareci ve öğretmenlerinden oluşan bir grup, Mikro denetleyiciler ile ilgili Almanya da AB projesi yaparak incelemelerde bulunmuştur. 

Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ar-Ge birimi ile Aydın Polat Makina arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol  Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aygün, Polat Makine Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Polat, firmanın ARGEV direktörü ile İnsan Kaynakları Müdürleri tarafından imzalandı.

Bu protokole göre ;

Protokol kapsamında Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrencilere staj sonunda istihdam sağlama olanağı da verildi. Böylece öğrenciler stajdan sonra işyerinde personel olarak kalabilecekler.

 Meslek liselerinin geliştirilmesi kapsamında çalışmalar yapılmaktadır.  Bu kapsamda Aydın'da 17 tane meslek lisesi, 10 tanede ARGE'si olan birim vardır.  32 dönüm alanımız olan oklumuza bu kapsamda Birkaç firma geldi, inceleme yaptı. Polat Makina ile görüşmeler yaptık ,anlaştık ve protokol yaptık. Yaptığımız bu protokol kapsamında 5 öğrenciye burs sağladık. İki öğrencimizi istihdam sağlama sözü aldık otomasyon bölümünden. Önümüzdeki yıllarda da öğrencilerimizi Polat Makinaya iş garantili staja göndereceğiz

Protokolün imza töreninden sonra Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu "Aydın MEKAS projesiyle ilgili Polat Makineye çok teşekkür ediyorum. Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği yaptığı için. Bütün okullarımızda olduğu gibi meslek okullarımızdan da farklı alanlarda çalışmalarını arzu ediyoruz. Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her yıl katıldığı robot yarışmalarında özellikle bu sene yaptıkları askeri amaçlı proje ile de bir farkındalık oluşturdular. Hem eğitim kalitesinin artırılması hem de buradan mezun olan çocuklarımızın daha iyi imkanlarla staj yapabilmesi, istihdam edilebilmelerinin de önüne açabilecek bir proje. Ben okul yönetimine de, Polat Makinaya da teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum, inşallah bundan sonra başka işyerleri, fabrikalar ile de bu işbirliği gelişerek devam eder" dedi.

 

  08-06-2020                              

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.06.2020 - Güncelleme: 18.02.2023 13:04 - Görüntülenme: 337
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
proje,başarı,protokol,